Bilder från Shanghai

Hej på er.

nu gör jag ett nytt försk med det här med bloggandet, mest därför att jag har fått flera frågor om hur det såg ut när vi var i Kina. Jag tror att det här är ett av de smidigare sätten att visa bilder för många. Eftersom den här bloggen verkar vara tämligen okänd för resten av världen så hoppas jag att det ska funka.

I slutet av juli tillbringade jag och P två veckor i Kina. Vi besökte F som då bott där i ca två år för att studera spåket. Eftersom F bodde i Nanjing så flög vi till Shanghai (Nanjing ligger ca 3 timmars tågresa väster om Shanghai). Det blev en lång och försenad flygresa, men när vi kom fram möttes vi av Foch S som tagit ledigt för att tillbringa ett par dagar med oss i Shanghai. Det var överväldigande att komma till Kina och Shanaghai. mycket folk, det främmande språket, den nya maten, den stora staden och framför allt den klibbiga hettan. Här följer ett smakprov av vad vi såg.



The Bund är ett gångstråk som går längs floden i Centrala Shanghai. Längs den ligger pampiga kolonialbyggnader som gör en väldigt europeisk atmosfär. Framförallt på kvällarna är här fullt med folk och turister och försäljare av krimskrams. Jag var så nära att köpa en drake i form av två guldfiskar,

Jag tror jag börjar få kläm på hur bloggandet fungerar så nästa gång kommer flera bilder.

RSS 2.0