En teckningEn teckning, med några år på nacken, som jag gjorde efter att ha varit på studieresa i Norditalien. Bland annat i Urbino, där jab blev imponerad av rikedomen på olika terrasser och nivåer i det täta stadsrummet.

100 fantastiska arkitekturfoton


Salk Institute, Ritat 1965 av Louis Kahn, Foto av Lev Tsimring

På sidan 100 breathtaking Examples of Architecture Photography kan man få sitt lysmäte när det gäller fantastiska arkitekturfoton.


Foto: Romolo Maceroni

Om man klickar på bilderna kan man se varifrån de kommer. Många av dem kommer härifrån. Oftast står vem som fotograferat, ibland vad de har fotograferat också.


Foto: Sven Fennema

Det är inspirerande och kanske lite skräckinjagande för någon som mig som vill bli bättre på att fotografera hus.

Välkomna hit!

Sedan februari 2010 har jag skrivit på Sveriges Arkitekter Örebros blogg. Nu är jag inte längre med i styrelsen eftersom jag precis håller på att flytta till Uppsala. Men jag har verkligen gillat att blogga så jag tänkte se om jag kunde fortsätta med det i egen regi.

Det här är en gammal blogg från 2008 som jag nu tänkte återuppväcka. Då blev den mest till för att jag skulle kunna visa bilder från en Kina-resa (kika längre ner) Men jag tycker fortfarande att underrubriken jag satte då kan passa rätt bra:

Arkitektur - Böcker - Mode - Resor - Sömnad - Teckningar och annat som gör livet intressant


För Sveriges Arkitekter har jag ju huvudsakingen skrivit om arkitektur, och det kommer nog att bli en hel del sådant framöver också, men nu i min egen blogg kan jag kosta på mig att vara lite mer personlig och egensinnig så vi får se vad som dyker upp.

Mitt mål kommer vara att det ska hända något nytt här varje vecka, så här i början ska jag se om jag inte kan gå in och göra några enklare, tidsinställda inlägg för ett par veckor. Jag kommer som sagt var flytta och börja ett nytt jobb, sådant brukar inte vara någon picnic.

En av de saker som gör det roligt att blogga är att andra läser vad man skrivit. Så, snälla, snälla när du läser det här ta dig gärna tid att kommentera, om så bara för att säga Hej. Det är spännande att veta vem man skriver för.

Välkomna, såväl gamla som nya läsare!


RSS 2.0