Sencha från Colette

Här kommer bilder på blusen jag sytt.

 

Det är Sencha från Colette Patterns. Jag har gjort lite djupare halsringning (3 cm runt om) men annars inte ändrat någonting. Tyget är ett rutigt bomullstyg från Furulunds i Västerås. Den är sydd med 6 st veck i midjan och knäppning baktill. jag var lite orolig för att jag inte skulle kunna ta på mig den själv, men det går, man får se till att upprätthålla viss vighet dock.
Det har tagit från mitten av fabruari till nu i veckan, i slutet av mars att göra den. jag är inte så snabb och har bara haft någon timme här och där, men jag tycker att jag förbättrat min sömnad gradvis.Funderar på att visa lite annat av det jag sytt, när jag får tillfälle och ljus att fotografera det. Det känns lite knepigt att agera fotomodell, så det blir till att öva. Men nu fick jag ju chans att även visa min nya (ännu) kortare frisyr.

Hus i konstern #3: Lars Lerin


Jag har älskat Lars Lerins akvareller sedan jag för länge sedan (på 90-talet när jag gick på högstadiet) såg hans utställning "på mostrarnas tid" på Konstfrämjandet i Örebro. (På den tiden då konstfrämjandet fanns i den flygel av gamla teatern där det nu är restaurang)
  


På den utställning hade han målat av suddiga fotografier på ett sätt som gjorde att de både såg ännu suddigare ut och ännu verkligare ut. Innan hade jag inte ens vetat att det gick att måla på det sättet. Det gjorde verkligen starkt intryck på mig. Han har varit en stor källa till inspiration sedan dess.Jag gillar särskilt hur han inte tvekar att måla sådana miljöer som traditionellt betraktas som tråkiga...
 


...och hur han infogar (till synes) omotiverade skarvar och handtexter.för några veckor sedan såg jag hans senaste utställning på Bror Hjorts hus här i Uppsala. Nu har ytterligare lite overkliga inslag börjat smyga sig in i hans bilder, oförklarliga ljussken, UFO, och en onaturligt nära satelit som nedan. Det ger lite kuslig ArkivX-känsla åt vardagliga landskap.


Den som inte hinnet till Uppsala innan utställningen är slut den 22 april kan jag rekommendera att göra en utflykt till hans permanenta utställning på Laxholmen i Värmland. Väl värt resan.  Förlåt, upptäcker precis att Laxholmen ska stängas för att i sommar ersättas av ett permanent Lars Lerin-museeum i Sandgrund (gammal modernistisk danslokal) i Karlstad. Lite synd är det, även om det blir ytterligare ett bra skäl att besöka den trevliga värmländska metropolen. Det nedlagda bruket Laxholmen hade en sorts bedagad charm som stämde med Lars Lerins målningar.

PS för de som tagit sig igenom detta långa inlägg och undrar varför det varit så tyst här på bloggen: De senaste veckorna har mina få lediga timmar lagts på att sy, vilket har gjort att mitt skrivbord varit upptaget av symaskinen. (jag har ladrig gillat det där med att ha datorn i knät) Resultatet av mina symöder kommer att visas här så snart det blir hyggligt ljus att ta bilder DS

Hus i Konsten #2: Laura Barnard

Jag gillar verkligen Laura Barnards detaljrika stadslanskap. de är dröminspiration för min penna som ibland rastlöst försöker bygga städer hus för hus. Här finns hennes hemsida
Man kan också läsa mer om henne här och ladda ner några av hennes bilder som skrivbordsunderlägg
Jag tror att jag först hittade henne via Lines and colors, en jättebra illustrationsblogg.

Dagens Akvarell: till minne av Erland Josephson
Den här akvarellen (egentligen är det nog en tuschmålning) är gjord efter ett tidningsurklipp av en recension av Becketts enaktare "Krapps sista band". Jag har inte sett pjäsen utan fastnade bara för den starka ansiktsbilden. Och, ja, den ska vara på den ledden, Han tittar nedåt.

Hem i radion

Sveriges radio kan man lita på. Hittade nyss den här nya roliga programserien: 
Att bo - Ett program om vårt boende

det sänds på måndagar kl 10.35, repris tisdagar kl 00.05 och lördagar kl 12.05, eller så kan man gära som jag, lyssna via nätet. Första avsnittet handlade om kollektivhus, bland annat ett i Lund, Fiolen. Det var inte det jag bodde i ett tag, det hette Regnbågen. Fiolen och regnbågen är rätt lika fast de ligger på varsin sida av Lund.


Matsalen i kollektivhuset Regnbågen

Det är inte utan att jag längtar tillbaka. Det bästa var matlagen. Det var otroligt skönt att varannan vardag få sjunka ned framför ett dukat bord efter en lång dag på (mitt första) jobb. Särskilt som någon annan tog hand om disken. Det var definitivt värt att ungefär varannan månad behöva laga mat till ca 30 personer i det stora köket. Innergården var också väldigt fin och alla roliga människor man lärde känna. Hälsningar till er om det är någon av er som läser det här.

Jag hoppas på att SR fortsätter på det här sättet. För jag vill höra mer om arkitektur i Radio och tycker igentligen att svensk arkitektur förtjänar ett veckomagasin, ungefär som Stil om mode.

Annars kommer jag också att lyssna på P3 Souls nya serie om Soulkvinnan.

RSS 2.0