Fler bilder från Shanghai

Här kommer några bilder till

Pudong hette området som låg på andra sidan floden, som en pendang till det kolonialat präglade the Bund har Shanghais imponeramde konorsdistrikt vuxit fram från nästan ingenting under de senaste 20 åren. Skyskraporna tävlar med varandra (den högsta just nu ligger tyvärr utanför bilder) och TV-tornet Oriental Pearl karaktäriserar silluetten. Dock var vi aldrig över i kontorsstadsdeln, det sägs att den ska vara förkrossande tråkig på nära håll.


Annars verkar Shanghai (och resten av Kina) präglas av kontraster. Höga bostadshus i bakgrunden mot äldre (men inte särskilt gamla) tvåvåningshus met ett myller av folk, butiker och ledningar. Just när vi tog den här var vi lite vilsepå jakt efter en omtalad tygmarknad.


Den här bilden är från en jättestor modell av Shanghai som vi såg på "Shanghai City Planning Exhibition" (eller något sådant) Här fick jag en uttfattning av att det fanns skyskrapor överallt, bara att de i Pudong är högre än de andra. På flodstrande längst bort anas The Bund och den tidiga 1900-talsstaden. I förgrunden syns hamnen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0